Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
100 g grønne salatblade
400-500 g sommergrønsager (blomkål, gulerod, squash, ærter)
Brødcroutoner:
2-3 skiver lyst brød uden skorpe (i tern)
1 spsk jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
Krydderurtepesto:
en håndfuld bredbladet persille
en lille håndfuld frisk basilikum
lidt timian
lidt rosmarin
lidt estragon
50 g valnødder
1 lille fed hvidløg
3-4 spsk olivenolie
½-1 dl vand
- Pesto: Skyl krydderurterne grundigt og hak dem fint sammen med valnødder og hvidløg – brug evt. en hurtighakker. Tilsæt olivenolie og vand og smag til med salt og peber.
- Rist brødet gyldent på en pande med olie og hvidløg. Dryp det af på køkkenrulle.
- Skyl og slyng salatbladene og anret dem på et fad eller to tallerkner.
- Del blomkålen i buketter og blanchér dem et par min. i kogende, letsaltet vand.
- Skær gulerødder og squash i tynde bånd med en kartoffelskræller.
- Anret grønsagerne på salaten, dryp med pesto og drys med croutoner.