Grøn salat med brødcroutoner og grønsager
SPONSORERET indhold

Grøn salat med brødcroutoner og grønsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. sep. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
100 g grønne salatblade
400-500 g sommergrønsager (blomkål, gulerod, squash, ærter)
Brødcroutoner:
2-3 skiver lyst brød uden skorpe (i tern)
1 spsk jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
Krydderurtepesto:
en håndfuld bredbladet persille
en lille håndfuld frisk basilikum
lidt timian
lidt rosmarin
lidt estragon
50 g valnødder
1 lille fed hvidløg
3-4 spsk olivenolie
½-1 dl vand

  1. Pesto: Skyl krydderurterne grundigt og hak dem fint sammen med valnødder og hvidløg – brug evt. en hurtighakker. Tilsæt olivenolie og vand og smag til med salt og peber. 
  2. Rist brødet gyldent på en pande med olie og hvidløg. Dryp det af på køkkenrulle.
  3. Skyl og slyng salatbladene og anret dem på et fad eller to tallerkner.
  4. Del blomkålen i buketter og blanchér dem et par min. i kogende, letsaltet vand.
  5. Skær gulerødder og squash i tynde bånd med en kartoffelskræller.
  6. Anret grønsagerne på salaten, dryp med pesto og drys med croutoner.