Ingredienser
Arbejdstid:
20 min.
Stege/kogetid:
ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
500 g grønne ærter (optøede)
2 løg (hakkede)
200 g kartofler (skrællede, tern)
2 spsk smør
1 1/4 l hønse- eller urtebouillon
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet
peber
1 spsk citronsaft
250 g røget bacon (tern)
2-3 spsk olie (til stegning)
- Steg løg og kartofler i smør i en gryde.
- Tilsæt bouillon og kog i ca. 10 min.
- Tilsæt ærterne og kog i et par min.
- Blend suppen, kog igennem med fløde og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Steg bacontern i olie på en slip letpande, til baconen er gylden.
- Hæld olien fra panden.
- Servér suppen rygende varm, drys med bacon og giv brød til.