Grønkålscæsar med rugbrødscroutoner
SPONSORERET indhold

Grønkålscæsar med rugbrødscroutoner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et nyt bud på cæsarsalat med ekstra fylde fra grønkålen. Kom lidt kylling i, så har du en måltidssalat. Eller servér den som tilbehør, gerne til stegt kød.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
16. jan. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Tilbehør eller let frokost til 3-4 personer
300 g grønkål
Cæsardressing:
3 æggeblommer, evt. pasteuriserede
2 tsk dijonsennep
5 spsk æbleeddike
2 tsk salt
2 fed hvidløg, revet
2 dl mild olivenolie
5-6 ansjoser, hakkede
1 dl fintrevet parmesan

Croutoner:
¼ rugbrød eller 3-4 tykke skiver
lidt olivenolie
salt


Såadan gør du:

Pisk æggeblommerne med sennep, eddike, salt og hvidløg. Pisk langsomt olien i. Smag til med ansjos og parmesan og evt. lidt mere salt og eddike.

Skær rugbrødet i tern, og vend med lidt olivenolie og salt. Steg dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Lad dem køle en smule. Rib kålen, skyl den grundigt, og snit den fint.

Vend kålen med dressing og anret den toppet med croutoner og lidt fintrevet parmesan. Servér straks, eller pak det hele i madpakken (croutonerne bør i så fald pakkes for sig).

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter