Grønkålssuppe med græskar og appelsin
SPONSORERET indhold

Grønkålssuppe med græskar og appelsin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne suppe er en rigtig vitaminbombe, der mætter godt og giver energi til at komme igennem den mørke tid.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
29. sep. 2011 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet

250 g grønkål (blade uden stilk)
100 g hokkaido græskar
2 løg (ringe)
1 spsk olie
7 dl grønsags- eller hønsebouillon
100 små pasta eller makaroni
1 økologisk appelsin (skal og saft)

Tilbehør:
Godt, groft hvedebrød

  1. Hak grønkålen groft. Flæk græskaret, fjern kerner og skær græskar i tern, gerne med skræl – den bliver blød, når den koges.
  2. Steg løg klare i olie, tilsæt græskarstykkerne og steg med nogle min.
  3. Tilsæt bouillonen sammen med et par stykker appelsinskal. Kog 10 min., tilsæt grønkålen og kog 5 min. mere.
  4. Tilsæt derefter pastaen og kog 10 min. mere. Den samlede kogetid er ca. 30 min., til alle grønsagerne er møre.
  5. Tag appelsinskallen op. Tilsæt appelsinsaft, og smag suppen til med salt.
  6. Servér rygende varm med godt brød.