Grønkålssuppe med hamburgerryg og ristede rugbrødspinde
SPONSORERET indhold

Grønkålssuppe med hamburgerryg og ristede rugbrødspinde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
14. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
ca. 30 min.
Kogetid:
1 time
Fryse-egnet
(4-5 personer)
ca. 500 g hamburgerryg (kog evt. mere til andre retter eller pålæg)
400 g grønkål (bladene uden stok)
2 løg (hakkede)
2 spsk olivenolie
4 gulerødder (tern)
8 dl hønse- eller grønsagsbouillon (evt. vand)
salt og friskkværnet peber
lidt muskatnød (fintrevet)
250 g groft rugbrød
(lange pinde)

  1. Kog hambugerryggen: Kom kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
  2. Kog ved svag varme i ca. 45 min., eller til centrumtemperaturen målt med stegetermometer er 60 grader.
  3. Sluk og lad kødet hvile i kogelagen i 20 min.
  4. Skær kødet i tern til suppefyld.
  5. Kog grønkålsbladene i letsaltet vand i ca. 3 min. Kogningen springes over, hvis man bruger frossen grønkål.
  6. Lad bladene dryppe af og hak dem fint.
  7. Steg løgene klare i en gryde med olivenolie. Tilsæt gulerod, grønkål og bouillon eller vand og kog i ca. 5 min.
  8. Tilsæt tern af hambugerryg.
  9. Smag suppen til med salt, peber og muskatnød. Servér suppen