Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 25 min.
Fryse-egnet
500 g broccoli
250 g kartofler (skrællede, i små stykker)
ca. 8 dl bouillon
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
100 g hasselnøddekerner (grofthakkede)
Tilbehør: brød
- Skær stokken af broccolien, skræl den og del den i mindre stykker. Del broccolien i buketter. Kog kartofler i bouillon i ca. 10 min. Tilsæt broccolistok og halvdelen af buketterne og kog det mørt i yderligere ca. 10 min.
- Blend suppen til ensartet konsistens. Kog igennem med fløde og tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber. Kog broccolibuketterne i 3-4 min. i suppen, til de er tilpas møre.
- Servér suppen rygende varm med et drys nødder og brød til.