Grov focaccia med kartofler og gedeost
SPONSORERET indhold

Grov focaccia med kartofler og gedeost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Focaccia er noget af det nemmeste at lave, fordi det ikke skal æltes så meget og aldrig fedter bordet. Desuden er de saftige, og hvis du topper dem med dejligt fyld, kan de fungere som selvstændige, små retter.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
12. jun. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
3 stk.foccacia brød - nok til 6-8 | Total: 2 timer, 20 min

Ingredienser

Dej:
25 g gær
7 dl vand, lunet (37 grader)
2 tsk groft salt
½ tsk sukker
2 dl olivenolie
250 g rugmel eller andet groft mel
ca. 400 g (stenkværnet) hvedemel
lidt olivenolie

Fyld:
1-2 kartofler
olivenolie
1-2 spsk hakket rosmarin
100 g blød gedeost
salt

Sådan bager du fococcia

Dej til focaccia:
Kom gær og lunet vand i en skål, og rør det sammen, til gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker og olivenolie, og derefter melet lidt ad gangen. Rør, til dejen er samlet men ret våd.

Du skal eventuelt bruge lidt mere eller mindre mel – det varierer, men konsistensen skal være let klistret og mulig at hælde ud af skålen. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i en time.

Fyld til focaccia:
Fordel dejen i 3 smurte forme (ca. 20 cm), for eksempel engangsforme. Lad dem efterhæve i 20 minutter. Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Vend dem med olie og rosmarin, og top dem på focacciaerne. Drys med salt, og top med en smule gedeost. Bag dem ved 200 grader i 50-65 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle lidt. Vend dem ud af formen, og lad dem køle helt af på rist.

PRØV OGSÅ: Nøddebrød

PRØV OGSÅ: Omelet med masala sauce

PRØV OGSÅ: Quesadillas med avokado og bønnesalat  

Anbefalet til dig