Grove baguetter
SPONSORERET indhold

Grove baguetter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det grove brød mætter godt, og med enkelt frisk fyld er det en mager og supersund frokost for både store og små.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
15. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(8 portionsbrød/baguetter)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 2 timer og 15 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnede
15 g gær
2½ dl lunkent vand
2½ dl yoghurt naturel
1½ tsk groft salt
50 g groft fuldkornsrugmel
50 g knækkede hvedekerner
50 g solsikke kerner
ca. 500 g hvedemel
1 æg til pensling
2 spsk sesamfrø

  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet og yoghurten. Rør salt, rugmel, knækkede hvedekerner og solsikkekerner i væsken. Tilsæt derefter melet gradvist.
  2. Ælt dejen grundigt – den skal være fugtig og må ikke blive for tør. Kornene suger væske, mens dejen hæver. Lad dejen hæve 1½ time.
  3. Tril en pølse af dejen og form 8 aflange baguetter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve ca. 45 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  4. Sæt bagepladen i midten af en 225 grader varm ovn. Bag ca. 20 min. Bank på bunden af en baguette. Den er færdigbagt, når det lyder hult. Lad baguetterne køle af på en bagerist.