Grundopskrift på pizzadej og tomatsauce
SPONSORERET indhold

Grundopskrift på pizzadej og tomatsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er faktisk slet ikke svært eller besværligt at lave sin egen pizzadej og tomatsauce - her får du en nem opskrift på dej til pizza og en masse lækre forslag til pizzafyld og toppings.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
09. jul. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(2-4 pizzaer)

Ingredienser

Pizzadej:
20 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
4 dl vand
200 g fuldkornsmel
ca 300 - 350 g hvedemel tipo 00
2 spsk olivenolie

Tomatsauce:
1 lille løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
2 fed hvidløg
1 tsk. oregano
¾ tsk. salt
peber
1 ds. flåede, hakkede tomater

Sådan laver du pizzadej

Sådan laver du pizzadej:

    1. Rør gær, salt og sukker ud i vandet og tilsæt først fuldkornsmel og dernæst det fine mel. Ælt pizzadejen med olivenolien, indtil den er spændstig og elastisk, og lad den hæve i en skål penslet med olivenolie til den har nået dobbelt størrelse. Tiden kan variere fra 1 ½ - 2 ½ time, alt efter hvor koldt den hæver.
    2. Del dejen i fem lige store stykker, lad de stykker du ikke bruger ligge under et fugtigt klæde, så overfladen ikke tørrer.
    3. Den nemmeste måde at få en tynd bund er ved at trykke dejen let ud med håndfladen, hvorefter den lægges over et stykke fugtigt viskestykke på en stor rund skål som står med bunden i vejret, således at man forsigtigt kan trække dejen ned over skålens sider, til den er så tynd som ønsket.
    4. Bagetiden kan variere alt efter hvor tynd bunde laves, og hvor høj en varmekapacitet ovnen har, men regn med ca. 10-12 min.

Sådan laver du tomatsauce til pizza

  1. Hak løget, og skær gulerod og bladselleri i meget fine tern. Hak hvidløgsfeddene. Kog alle ingredienserne til tomatsaucen sammen ca. 10 min. rør jævnligt i gryden.
  2. Når saucen er tyktflydende, blender du den med en stavblender.

Anbefalet til dig