Grundopskrift på vandbakkelser
SPONSORERET indhold

Grundopskrift på vandbakkelser

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan laver du vandbakkelser fra bunden.

19. maj. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(10-14 stk. eller 1 krans)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge-/bagetid: 35-40 min.
Vandbakkelsesdej:
2 dl vand
125 g smør
125 g hvedemel
ca. 4 æg i alt (2½ dl sammenpiskede æg)

  1. Bring vand og smør i kog i en gryde. Drys melet i, og rør kraftigt med en grydeske, til dejen slipper gryden og er en glat dejklump.
  2. Tag gryden fra varmen, og lad dejen køle af til stuetemperatur.
  3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke for flydende.
  4. Sæt dejen med en ske eller en sprøjtepose. Form som ønsket til en krans, boller eller aflange til eclair på et stykke bagepapir på en bageplade.
  5. Sæt bagepladen nederst i ovnen ved 200 grader uden varmluft. Bag i 30-40 min., til bagværket er gyldent og gennembagt. Ovndøren må ikke åbnes under bagningen, da dejen kan falde sammen.
  6. Afkøl på en bagerist.
  7. Klip vandbakkelserne op i siderne, så der bliver en bund og en top. Fyld med ønsket fyld.