Gryderet med oksekød og aubergine
Skøn gryderet med oksekød, som hele familien vil kunne lide. Gryderetten indeholder kun 600 kcal. pr. portion, men smagen er helt i top.
Ingredienser
1 aubergine
4 tomater
4 løg
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
700 g hakket oksekød 3-7%
1 dåse flåede tomater
3 spsk balsamico
3 spsk soja, f.eks. tamari
1 dåse tomatpure (140 g)
30 g mørk chokolade, 70%
4 laurbærblade
1 peberfrugt, grøn
100 g ost 17% (alm. skæreost eller primadonna light)
2 skiver rugbrød
Næringsindhold
-
Energi pr. person:600 Kcal
Sådan laver du gryderet med oksekød
[600 kcal pr. person]
1/ Skær auberginen i små firkanter, og del tomaterne i otte både hver.
2/ Skræl løgene, og skær dem i små både, eller hak dem fint. Svits løgene i olivenolien. Hak hvidløget, og tilsæt det til løgene. Kom kødet i, og lad det simre under låg nogle minutter.
3/ Tilsæt aubergine, tomat, flåede tomater, balsamico, soja, tomatpure, mørk chokolade, laurbærblade og peberfrugt skåret i strimler.
4/ Lad retten simre under låg 20-25 min. Rør løbende.
5/ Servér retten pyntet med revet ost og frisk persille og med halve skiver ristet rugbrød.