Grydebagt gulerodsbrød
SPONSORERET indhold

Grydebagt gulerodsbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvis du bager dit brød i en gryde, bliver det saftigt og lækkert med en sprød skorpe. Har du ikke en velegnet gryde, kan du bage brødet på traditionel vis på bagepapir. I så fald skal det bages ved 225 gr. i ca. 40 min.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
23. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

5 dl vand
10 g gær
100 g revne gulerødder
1½ tsk. salt
1 tsk. honning
2 dl durumhvedemel
2 dl fuldkornsspeltmel
ca. 450 g hvedemel

  1. Rør alle ingredienser til dejen godt sammen, har du en køkkenmaskine, så brug den. Dejen må gerne røres i 10 min., det giver en god konsistens. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 8-10 timer eller natten over.
  2. Stil en god solid gryde, hvor håndtag og låg kan tåle høj varme, f.eks. en Le Creuset-gryde, i ovnen, og varm ovn og gryde op til 250 gr. på midterste ovnribbe. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir i en stor klump på midten af papiret. Dump forsigtigt dejen med bagepapir ned i gryden, uden at du brænder dig.
  3. Læg låg på gryden, og bag brødet 30 min. Tag låget forsigtigt af, og bag brødet yderligere 15 min. ved 230 gr.