brød bagt i gryde

Grydebrød

Et let og meget lækkert brød med sprød skorpe. Du kan variere det med hele hørfrø, græskarkerner, kardemomme eller andet godt.

Bedømmelse
1 brød

1 brød
½ liter tempereret vand
5 g gær
1-2 tsk. uraffineret salt
600 g usigtet speltmel

Sådan gør du: Ælt dejen sammen, og lad den stå i 10-12 timer tildækket. Drys lidt mel ud på køkkenbordet, og ælt dejen grundigt igennem. Det kan være en god idé at folde dejen ind mod midten. Lad den efterhæve i to timer i et smurt fad, og varm ovnen op til 250 grader. Sæt gryden ind i ovnen i 10-15 minutter, til den er gennemvarm. Smør gryden med smør eller jomfrukokosolie, og læg brødet ned i den varme gryde. Læg låget på, og bag brødet i gryden i 30 minutter ved 250 grader.

ingredienser

0

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Brød

specialkost

kategori

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok