Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
(når basis-gryderetten er færdig)
Kogetid: 30 min.
Fryse-egnet
1/3 basis-gryderet med svinekød og rødder (ca. 500 g kød og grønsager)
2 1/2 dl kogelage
1/3 savojkål (stykker)
4 gulerødder (stave)
1 spsk smør
1 stor spsk hvedemel
1 dl piskefløde
Tilbehør: kartofler (kog evt., så der er til biksemad næste dag)
- Varm kødet i kogelagen. Tag kødet op med en hulske og hold det varmt.
- Kog savojkål og gulerødder ca. 8 min. i kogelagen, til det hele er mørt.
- Sovs: Smelt smør i en gryde og drys mel i.
- Lad melet opsuge smørret og tilsæt kogelagen lidt efter lidt under omrøring.
- Kog sovsen ca. 4 min.
- Tilsæt fløde, kød og grønsager og bland sammen.
- Smag til med salt og peber. Servér retten med nykogte kartofler.