Gul ærtesuppe med grønkål og skinke
SPONSORERET indhold

Gul ærtesuppe med grønkål og skinke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
24. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Koge/stegetid: 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 lille røget landskinke (800 g)
200 g gule flækærter (tørrede)
5 dl vand
2 stilke rosmarin (eller en lille håndfuld timian)
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakkede)
2 porrer (mindre stykker)
2 gulerødder (mindre stykker)
250 g grønkål (ribbet, fintsnittet)
15 g smør (eller 1 spsk olivenolie)
1 liter bouillon (evt. helt eller delvis fra skinken, afhængigt af hvor salt den er)
1-3 spsk æbleeddike
salt og peber
Tilbehør:
groft brød
sennep

  1. Kog skinken efter pakkens anvisning.
  2. Skyl ærterne i koldt vand og kog dem møre med vand og rosmarin eller timian i ca. 45 min. Fjern krydderurterne og blend eller mos ærterne og væsken til puré.
  3. Sautér løg, hvidløg og grønsager blanke i en gryde med smør eller olie og tilsæt bouillon. Giv det et opkog og tilsæt ærtepuré.
  4. Lad suppen simre, til grønsagerne er akkurat møre og suppen har en passende konsistens. Smag til med eddike, salt og peber.
  5. Skær skinken i skiver og servér dem med suppen som tilbehør – eller skær skinken i tern og vend dem i suppen. Giv groft brød og sennep til.