Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stegetid: 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 lille røget landskinke (800 g)
200 g gule flækærter (tørrede)
5 dl vand
2 stilke rosmarin (eller en lille håndfuld timian)
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakkede)
2 porrer (mindre stykker)
2 gulerødder (mindre stykker)
250 g grønkål (ribbet, fintsnittet)
15 g smør (eller 1 spsk olivenolie)
1 liter bouillon (evt. helt eller delvis fra skinken, afhængigt af hvor salt den er)
1-3 spsk æbleeddike
salt og peber
Tilbehør:
groft brød
sennep
- Kog skinken efter pakkens anvisning.
- Skyl ærterne i koldt vand og kog dem møre med vand og rosmarin eller timian i ca. 45 min. Fjern krydderurterne og blend eller mos ærterne og væsken til puré.
- Sautér løg, hvidløg og grønsager blanke i en gryde med smør eller olie og tilsæt bouillon. Giv det et opkog og tilsæt ærtepuré.
- Lad suppen simre, til grønsagerne er akkurat møre og suppen har en passende konsistens. Smag til med eddike, salt og peber.
- Skær skinken i skiver og servér dem med suppen som tilbehør – eller skær skinken i tern og vend dem i suppen. Giv groft brød og sennep til.