Gulerodskage med birkes
SPONSORERET indhold

Gulerodskage med birkes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gulerodskage bliver vi aldrig trætte af...

Af: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
30. apr. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 stykker

Ingredienser

Gulerodskage med birkes
1 dl mælk
40 g blå birkes
smør til formen
lidt rasp
3 æg
4 dl rørsukker
5 dl groftrevne gulerødder
1½ dl solsikkeolie
revet skal af 1 appelsin
3½ dl hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
Glasur:
100 g stuetempereret Philadelphia flødeost
50 g blødt smør
1½ dl sigtet flormelis
1 tsk. vaniljesukker
revet skal af ½ appelsin
Pynt:
græskarkerner
birkes

  1. Bland mælk og birkes i en gryde. Varm mælken op til kogepunktet, og lad det køle af. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund springform (24 cm i diameter), og drys den med rasp.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør gulerod, olie og appelsinskal i.
  3. Bland mel, salt, natron og bagepulver. Rør det i dejen sammen med mælken.
  4. Hæld dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen ca. 1¼ time. Prøv med et træspyd, om kagen er færdig.
  5. Rør ingredienserne til glasuren sammen, og fordel glasuren over den kolde kage. Drys med græskarkerner og birkes.