Gulerodskage med havtorn og karameller
SPONSORERET indhold

Gulerodskage med havtorn og karameller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En kage med en frisk og syrlig smag.

Af: Line Falck Foto: Line Falck
30. sep. 2015 | Opskrift | Hjemmet
1 kage, ca. 12 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bage/kogetid: 45 min.
Fryseegnet uden topping
Ingredienser:
7 æg
100 g sukker
100 g brun farin
150 g havtorn (evt. bær fra frost)
150 g sukker (havtorn og sukker kan erstattes af 300 g havtornsyltetøj)
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. fint salt
1 dl olie (neutralt smagende)
250 g mandler (smuttede)
200 g gulerod
lidt olie til formen
flødekarameller (kan evt. købes færdiglavede, 12 stk.):
50 g smør
1 dl piskefløde
125 g sukker
½ dl lys sirup
Flødeosteicing:
150 g flødeost naturel
½ dl cremefraiche (9% eller 18%)
1 dl flormelis
evt. ½ stang vanilje
Topping:
75 g hvid chokolade
evt. 2 spsk. havtorn

  1. Pisk æg med sukker og farin til tykt skum. Det tager ca. 10 min. med en håndmikser.
  2. Bland havtorn og sukker sammen, og rør det (eller havtornsyltetøj) forsigtigt i æggeskummet.
  3. Bland mel, bagepulver og salt sammen, og drys det igennem en si i dejen. Rør gradvist olien i dejen i en stråle. Vend hakkede mandler og fintrevet gulerod i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
  5. Karameller:
    Smelt smør i en stor tykbundet gryde. Tilsæt fløde, sukker og sirup. Kog under omrøring i ca. 30 min., til massen er 125 grader (målt med sukkertermometer).
  6. Hæld karamelmassen ud på et stykke bagepapir smurt med lidt olie. Lad massen køle af, og skær eller klip den i mindre stykker til karameller.
  7. Icing:
    Rør flødeost sammen med cremefraiche, flormelis og evt. kornene fra vaniljestangen.
  8. Fordél icingen i et jævnt lag over kagen. Drys med hakket hvid chokolade, karameller og evt. havtorn.