Gulerodskage med kokoscreme
Foto: Columbus Leth | Lækker gulerodskage med lækker kokoscreme
BoligLiv

Gulerodskage med kokoscreme

Gulerodskage med kokoscreme

Vi har fornyet klassikeren med skøn kokoscreme.

Af Lone Kjær 12.sep.2017 Mad

Gulerodskage med kokoscreme


Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(10 pers.)

275 g brun farin
1 spsk. vaniljesukker
2½ dl solsikke- eller rapsolie
4 æg
50 g kokosfibermel
50 g groft kokosmel
250 g hvedemel
1 spsk. stødt ingefær
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. bagepulver
400 g revne gulerødder
50 g hakkede mandler eller valnødder
75 g rosiner

Kokoscreme:
500 g mascarpone
75 g flormelis
kokoschips til pynt

1. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk brun farin og vanilje med olie et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.

2. Bland kokosfibermel med kokosmel, hvedemel, krydderier og bagepulver, og rør i dejen sammen med gulerødder, nødder og rosiner. Rør dejen ensartet.

3. Fordel dejen i en foret springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.

4. Rist kokoschips i ovnen på et stykke bagepapir, til de bliver gyldne. Pisk mascarpone med flormelis, og fordel cremen på kagen. Pynt med ristede kokoschips.


Henter...