Gulerodsmuffins med chokofrosting
SPONSORERET indhold

Gulerodsmuffins med chokofrosting

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lige nu er gulerødderne allerbedst, nyd dem til både og frokost og aftensmad – og som her, når du skal forkæle dig selv med lidt sødt til kaffen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
21. jul. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
16 stk.

Ingredienser

125 g blødt smør
175 g rørsukker el. alm. sukker
2 æg
350 g hvedemel
1½ tsk. natron
1½ tsk. vaniljeekstrakt el. vaniljesukker
175 g revne gulerødder
75 g hakkede pekannødder el. valnødder
1½ dl skyr
1 dl abrikos el. appelsinmarmelade
Hvid chokofrosting:
150 g hvid chokolade
200 g blødt smør
½ dl piskefløde
300 g flormelis
½ tsk. vaniljeekstrakt el. vaniljesukker
Pynt:
hindbær
melonbåde
citronmelisse

  1. Pisk smør og sukker cremet. Pisk æggene i. Tilsæt hvedemel, natron, vanilje, gulerødder og nødder, og rør det sammen. Rør skyr og marmelade i, og bland det hele godt sammen. Fordel dejen i 16 kraftige papirmuffinforme.
  2. Bag kagerne ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 25-30 min. Afkøl kagerne.
  3. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Kom den i en større skål, og tilsæt smør og fløde. Pisk det sammen med en håndmikser. Kom flormelis og vaniljeekstrakt i. Pisk igen. Kom frostingen på kagerne.