SPONSORERET indhold
Gulerodssuppe med citronolie
4 personer
Ingredienser
800 g gulerødder
2 løg
1 spsk. olie
1 1 /4 l hønsebouillon
2 stilke timian evt. citrontimian
2 dl fløde 9 %
2 tsk. majsstivelse
citronsaft
salt, peber
Citronolie:
2 tsk. reven skal af
1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
Pynt: evt. lidt frisk timian
Tilbehør
Grovflute eller græske madbrød, se her på siden
- Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Hak løgene. Svits gulerødder og løg i olie i en gryde. Kom bouillon og timian ved, og lad det koge i 30 min. Fjern timianstilkene.
- Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i. Kog kort igennem under omrøring. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
- Rør citronskal og olie sammen, og dryp det over suppen.
- Pynt evt. også med lidt timianblade.