Gulerodssuppe med citronolie
SPONSORERET indhold

Gulerodssuppe med citronolie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

13. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

800 g gulerødder
2 løg
1 spsk. olie
1 1 /4 l hønsebouillon
2 stilke timian evt. citrontimian
2 dl fløde 9 %
2 tsk. majsstivelse
citronsaft
salt, peber
Citronolie:
2 tsk. reven skal af
1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
Pynt: evt. lidt frisk timian
Tilbehør
Grovflute eller græske madbrød, se her på siden

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Hak løgene. Svits gulerødder og løg i olie i en gryde. Kom bouillon og timian ved, og lad det koge i 30 min. Fjern timianstilkene.
  2. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i. Kog kort igennem under omrøring. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
  3. Rør citronskal og olie sammen, og dryp det over suppen.
  4. Pynt evt. også med lidt timianblade.