SPONSORERET indhold
Hakkebøffer med bløde løg og æbler
Hakkebøffer med bløde løg og æbler en lækker bøfklassiker!
4 personer
Ingredienser
Hakkebøffer med bløde løg og æbler
500 g hakket oksekød ca. 10 % fedt
1 dl hvedemel
salt, peber
3 løg
30 g smør
4 dl bouillon
1 æble
10 g smør
1 spsk. flydende honning
kulør
Tilbehør:
kartofler, gammeldags agurkesalat og kogte, afdryppede persillestegte bønner
Sådan laver du hakkebøffer med løg
- Form 4 bøffer af kødet. Vend bøfferne i hvedemel blandet med salt og peber.
- Skær løgene i både. Steg løgene gyldne i halvdelen af smørret.
- Tag løgene af panden. Brun bøfferne i resten af fedtstoffet. Steg bøfferne færdige ved jævn varme. De skal stege ca. 15 min. i alt og være gennemstegte. Tag bøfferne af panden.
- Kog panden af med bouillon. Ryst en meljævning af det hvedemel, der er tilbage efter paneringen, og 1 dl koldt vand. Brug en melryster. Pisk det i, og kog saucen igennem nogle min. Kom halvdelen af løgene i saucen. Smag saucen til med salt og peber, og giv den lidt kulør.
- Skær æblet i både. Steg dem gyldne i en blanding af smør og honning på en pande. Fordel resten af de bløde løg og æblebådene over bøfferne. Server saucen til bøfferne.