Halloween-lagkage med spøgelser
SPONSORERET indhold

Halloween-lagkage med spøgelser

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne fine Halloweenkage med spøgelser på toppen skal nok gøre lykke til en Halloweenfest eller en novemberfødselsdag. Se her, hvordan du laver en uhyggelig god Halloween-lagkage med spøgelser på toppen:

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
11. sep. 2016 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Bunde:
4 æg
250 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk stødt kanel
100 g smør
100 g valnøddekerner (hakkede)
150 g abrikosmarmelade


Modellermasse:
3 blade husblas
2 spsk smør
4 spsk vand
500 g flormelis
50 g mørk chokolade

  1. Bunde:
    Pisk 4 æg skummende med 250 g sukker ca. 10 min. med en håndmikser. Bland 250 g hvedemel med 1 tsk bagepulver og 1 spsk stødt kanel.
  2. Drys blandingen i æggeskummet igennem en sigte. Tilsæt 100 g smeltet og afkølet smør og 100 g hakkede valnøddekerner.
  3. Fyld dejen i en springform. Bag den i en 175 grader varm ovn ca. 20 min., til den er gennembagt. Afkøl på bagerist.
  4. Flæk kagen og fordél 150 g abrikosmarmelade imellem de to bunde. Læg kagen på et fad.
  5. Modellermasse:
    Udblød 3 blade husblas i koldt vand. Knug vandet ud. Kom det i en skål med 2 spsk smør og 4 spsk vand. Smelt det sammen over vandbad. Rør 500 g flormelis i og ælt, til konsistensen er som modellervoks.
  6. Pak lufttæt i en plasticpose. Bliver massen for hård, kan den varmes blød i mikroovn. Rul halvdelen af massen ud i en cirkel mellem to stykker bagepapir. Hiv det ene stykke bagepapir af og vend overtrækket hen over kagen.
  7. Form 12 små spøgelser af resten af modellermassen. Smelt 50 g mørk chokolade i stykker over vandbad og rør, til det er tyktflydende. Kom det i en lille plasticpose eller sprøjtepose og sæt øjne og evt. mund på spøgelserne.
  8. Pynt kagen med figurerne.