Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Stege/bagetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
4 burgerboller (evt. med sesamfrø)
500 g friskhakket magert oksekød
2 tsk smør + 2 tsk olie
salt og friskkværnet peber
8 spsk tomatketchup
4 salatblade
2 tomater (skiver)
4 syltede agurker (skiver)
1 rødløg (ringe)
Tilbehør:
pommes frites
- Form fire flade hakkebøffer. Brun dem i en blanding af smør og olie og krydr med salt og peber. Skru ned og steg bøfferne i ca. 4 min. på hver side, til de lige netop er gennemstegte.
- Lun bollerne samtidigt, flæk dem og smør ketchup på over- og underbollerne. Læg salatblade, tomatskiver, bøf, syltede agurker og løg i bollerne.
- Servér burgeren frisklavede, evt. med pommes frites.
- Pommes frites:
French fries kalder de dem i USA, herhjemme hedder de ”pommes frites”, men de laves på samme måde:
Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm tykke og 5 cm lange). Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dryppe af i et dørslag og tør dem grundigt i et rent viskestykke.
Varm olie (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, ca. 5 cm fra grydens bund. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.
Steg kartoflerne 2 gange: første gang for at blive møre i ca. 3 min. og anden gang for at blive sprøde i ca. 1 minut. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle og drys salt på.