Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 bornholmerhane eller en stor frisk kylling
1 usprøjtet citron
1 bundt frisk timian
salt og peber
30 g blødt smør eller 2 spsk jomfruolivenolie
Tilbehør:
1 kg nye kartofler
1 spsk jomfruolivenolie
1-2 spsk sesamfrø
- Skær de yderste vingespidser af og skær rygbenet ud af kyllingen. Bræk kyllingen op, så den kan ligge nogenlunde fladt.
- Gnid den ind - og udvendigt med citronskal, timian, salt og peber og læg den i en bradepande med bagepapir med skindsiden opad.
- Smør den med smør eller olie og dryp med citronsaft. Sæt den i ovnen ved 200 grader.
- Vask kartoflerne og vend dem sammen med olivenolie og sesamfrø. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen, når kyllingen har fået 35 min.
- Steg videre 25 min., til kyllingen er gennemvarm og kartoflerne møre.