Hasselnøddekager
SPONSORERET indhold

Hasselnøddekager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dejen kan let røres sammen i en foodprocessor. Begynd med nødderne, som hakkes. Tilsæt marcipan og sukker og kør det jævnt. Tilsæt smør, citrusskal og mel og kør det jævnt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og dejen er klar.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
26. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 kage = ca. 16 skiver/12 muffins/4-6 nøddetærter

Ingredienser

Nøddekage: Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
1 spsk fintrevet citron- eller appelsinskal
3 æg
50 g hvedemel
150 g finthakkede hasselnødder
Pynt: flormelis eller mørk chokolade

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Riv marcipanen groft og rør den sammen med sukker, smør og citron- eller appelsinskal. Rør æggene i ét ad gangen og rør mel og hasselnødder i.
  2. Fyld dejen i en smurt sandkageform og bag kagen midt i ovnen i 25-30 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen 10 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
  3. Muffins:
    Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem ca. 25 min. Pynt evt. med sigtet flormelis eller smeltet mørk chokolade.
  4. Nøddetærter:
    Køb en rulle tærtedej og beklæd 4-6 portionstærteforme med dej. Forbag dem 10 min.
  5. Tilbered hasselnøddedejen som beskrevet og tilsæt 3-4 spsk fløde. Fordel dejen i de forbagte tærtebunde og bag tærterne ca. 25 min ved 180 grader.
  6. Pynt med sigtet flormelis eller smeltet mørk chokolade.