Boller uden gær: Havreboller
Foto: Tia Borgsmidt | Disse boller smager dejligt med en god ost på og gerne med skiver af pære og flydende honning til.
Hendes Verden

Boller ude gær: Havreboller

Havreboller med tranebær

Del på

Lækre boller, du kan bage i en fart - de gode og mættende havreboller er bagt med bagepulver og skal derfor ikke hæve. Bollerne er perfekte til sultne unger om eftermiddagen, og som en hurtig snack i sommerhuset eller andre steder, hvor du ikke har oceaner af tid til at få lidt bagværk på bordet.

Af Bente Nissen Lundsgaard 16.jul.2017 Mad

25 MIN.

12-14 stk. havreboller

425 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel, gerne durum- eller ølandshvede
75 g havregryn
75 g tranebær
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2½ dl skyr
3 dl vand
1 sammenpisket æg til pensling
1 dl grofthakkede græskarkerner

Sådan bager du havreboller

1. Bland de to slags mel, havregryn tranebær, bagepulver og salt i en skål. Rør skyr og vand i. Dejen skal være fugtig og klistret.


2. Form dejen til boller med to spiseskeer. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med græskarkerner. Bag bollerne ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.

Læs alt om boller Bagværk
Del på
Kommentarer (0)
Henter...