hindbærsnitter
Foto: Liv Martine Hansen | Bag selv de fineste små hindbærsnitter i hjerteform.
ALT for damerne

Hindbærsnitter

Hindbærhjerter med hjemmelavet krymmel

Den klassiske hindbærsnitte, men i en ny form og med et nyt udtryk. Her får du vinderen af Den store bagedyst 2015 Liv Martine Hansens skønne opskrift på hindbærsnitter.

Af Liv Martine Hansen 30.okt.2017 Mad

15 MIN.

12-14 stk. hindbærsnitter

Mørdej:
150 g smør, stuetempereret
100 g flormelis
300 g hvedemel
1 æg

Krymmel:
1 pasteuriseret æggehvide
200 g flormelis
½ tsk pastafarve i din yndlingsfarve

Glasur:
1 pasteuriseret æggehvide
250 g flormelis
½ tsk rød pastafarve

Hindbærfyld:
100 g hindbærmarmelade
12-14 friske hindbær

Sådan bager du hindbærsnitter

Mørdej:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet masse, og kom den i en frysepose, og læg den på køl i 30 minutter.
  2. Når din dej er afkølet, lægger du et stykke bagepapir både under og over dejen og ruller den ud med en kagerulle oven på papiret. På den måde hænger dejen ikke fast i hverken bordet eller kagerullen.
  3. Brug hjerteformede udstikkere – eller en anden form, du har i dit køkken – til at stikke dejen ud i 24-28 hjerter. Du skal bruge to figurer til hver hindbærsnitte. Det er derfor, du skal lave så mange.
  4. Kom dine hjerter på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 8-10 minutter. Du kan se, at de er færdige, når de er let gyldne. Lad kagerne køle af på køkkenbordet.

Krymmel:

  1. Pisk æggehviderne luftige med en elpisker, og tilsæt herefter flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Tilsæt den ønskede farve, og pisk, indtil massen har en ensartet farve.
  2. Kom massen i en sprøjtepose, og klip enten et lille hul, hvis det er en plastiksprøjtepose, eller kom en lille, rund tylle i din stofsprøjtepose, og sprøjt lange strimler ud på et bagepapir. Bag dem i 10 minutter ved 100 grader.
  3. Til sidst knuser du de lange strimler til fint krymmel med dine hænder.

Glasur:

  1. Rør æggehvider og flormelis sammen. Tilsæt den røde pastafarve, og glasuren er klar til brug. Samling af kagerne: Når hjerterne er kølet af, tager du det hjerte, der skal udgøre bunden, og smører det med hindbærmarmelade.
  2. Tag herefter det hjerte, der skal udgøre toppen af hindbærsnitten, og pynt det med glasur og hjemmelavet krymmel. Placer et friskt hindbær på midten af hjertet.
  3. Læg de to hjerter sammen som en klapsammenmad. Sådan fortsætter du, indtil du har lavet alle dine hindbærsnitter.

Opskriften er fra bogen "Kagetid" af Liv Martine Hansen og Simone Thorup Eriksen, People's Press, 160 s., 249 kr.

TIP

Hvis du gerne vil give dit krymmel en smag, kan du sagtens tilsætte lidt citron eller lime eller købe en tutti frutti-aroma.

Henter...