Hindbær/mandeltærte
SPONSORERET indhold

Hindbær/mandeltærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
02. aug. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
45 min.
Hviletid, dej:
mindst 1 time
Koge/bagetid:
45 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
250 g hvedemel
1 spsk sukker
1 knsp salt
125 g koldt smør
3 spsk koldt vand
Hindbærfyld:
300 g friske eller frosne hindbær
100 g sukker
2 spsk majsstivelse
Mandelfyld:
75 g mandler
3-4 spsk mel
2 spsk flormelis
50 g smeltet smør
Pynt: friske hindbær og flormelis
Tilbehør: evt. 1 liter vaniljeis
og 1 dl fløde

  1. Kør mel, sukker og salt sammen i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør det hurtigt til en klumpet masse og saml dejen med koldt vand.
  2. Pak dejen ind og sæt den koldt min. 1 time.
  3. Rul dejen ud til 2 cirkler og læg den ene i en tærteform. Skær den anden i 1 cm brede strimler og læg dem på bagepapir. Sæt det hele i køleskabet.
  4. Bland sukker og majsstivelse og vend det sammen med hindbærrene i en gryde.
  5. Giv det et opkog under omrøring og lad det simre et par min. Hæld det i en skål til afkøling.
  6. Kør mandler til mel i en foodprocessor og tilsæt mel og flormelis.
  7. Tag det over i en skål og vend smeltet smør i – til en klumpet masse. Fordél mandelmassen på tærtebunden og fordel hindbærfyldet ovenpå.
  8. Læg dejstrimlerne på kryds og tværs over fyldet.
  9. Bag tærten ved 200 grader i 30-40 min. Lad den afkøle på en rist.
  10. Anret tærten med sigtet flormelis og friske hindbær – servér evt. med softice: rør en god vaniljeis lind med fløde.