Ingredienser
Arbejdstid:
45 min.
Hviletid, dej:
mindst 1 time
Koge/bagetid:
45 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
250 g hvedemel
1 spsk sukker
1 knsp salt
125 g koldt smør
3 spsk koldt vand
Hindbærfyld:
300 g friske eller frosne hindbær
100 g sukker
2 spsk majsstivelse
Mandelfyld:
75 g mandler
3-4 spsk mel
2 spsk flormelis
50 g smeltet smør
Pynt: friske hindbær og flormelis
Tilbehør: evt. 1 liter vaniljeis
og 1 dl fløde
- Kør mel, sukker og salt sammen i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør det hurtigt til en klumpet masse og saml dejen med koldt vand.
- Pak dejen ind og sæt den koldt min. 1 time.
- Rul dejen ud til 2 cirkler og læg den ene i en tærteform. Skær den anden i 1 cm brede strimler og læg dem på bagepapir. Sæt det hele i køleskabet.
- Bland sukker og majsstivelse og vend det sammen med hindbærrene i en gryde.
- Giv det et opkog under omrøring og lad det simre et par min. Hæld det i en skål til afkøling.
- Kør mandler til mel i en foodprocessor og tilsæt mel og flormelis.
- Tag det over i en skål og vend smeltet smør i – til en klumpet masse. Fordél mandelmassen på tærtebunden og fordel hindbærfyldet ovenpå.
- Læg dejstrimlerne på kryds og tværs over fyldet.
- Bag tærten ved 200 grader i 30-40 min. Lad den afkøle på en rist.
- Anret tærten med sigtet flormelis og friske hindbær – servér evt. med softice: rør en god vaniljeis lind med fløde.