SPONSORERET indhold
Hindbærsnitter
Hindbærsnitten er en gammel dansk kage, der stammer helt tilbage fra 1700-tallet.
(10 stk.)
Ingredienser
250 g hvedemel
175 g smør
¼ tsk. hjortetaksalt
2 æggeblommer
50 g flormelis
Fyld:
2 dl hindbærmarmelade evt. rørt med 1 tsk. kartoffelmel
Pynt:
3 dl flormelis
2½ spsk. vand
kagekrymmel
- 1. Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt hjortetaksalt, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab.
- 2. Del dejen i 4 stykker. Hvert stykke udruller du til en rektangel 8 cm bred og ca. ½ cm tyk. Læg dejpladerne på en plade med bagepapir. Bag bundene ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- 3. Fordel hindbærmarmeladen over de 2 af dejpladerne, straks de er kommet ud af ovnen. Læg straks de andre dejplader over.
- 4. Rør glasuren sammen, og smør den på snitterne, mens de stadig er varme. Drys med kagekrymmel. Skær i snitter i den størrelse, du ønsker. Afkøl snitterne.