Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Tilberedningstid: 45 min. inkl. hævning
De ubagte pizzaer er fryse-egnede
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
200 g hvedemel
200 g durummel
1 dåse flåede tomater
2 fed hvidløg
1 lille (70 g) dåse konc. tomatpuré
¼ tsk salt
250 g frisk mozzarella
250 g champignoner (i skiver)
2 røde snackpeberfrugter (i tynde ringe)
100 g pepperoni eller chorizopølse (i skiver)
2 tsk tørret oregano
1 stort salathoved
2 spsk olivenolie
2 spsk vin- eller balsamicoeddike
salt og peber
frisk basilikum til pynt
- Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt og de to slags mel og ælt dejen grundigt, til den er fast og glat. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
- Blend tomater med hvidløg, tomatpuré og salt. Riv mozzarellaen på den grove side af rivejernet. Varm ovnen op til 230 grader varmluft.
- Del dejen i to. Rul hver dej ud til en stor firkant i bagepladens størrelse. Læg de to pizzaer på bagepapir på hver sin bageplade.
- Smør tomatsovsen ud på begge pizzaer – helt ud til kanten. Fordel champignoner, peberfrugter og pølse jævnt over pizzaerne. Drys med reven mozzarella og oregano. Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 min., til osten er smeltet, og pizza- bundene er lysebrune i kanten.
- Skyl og tør salaten grundigt. Bryd den i store stykker. Bland olie og eddike sammen og vend dressingen grundigt med salaten i en stor skål. Smag til med salt og peber.
- Skær eller klip pizzaen i store stykker, pynt med basilikumblade og servér salaten til.