Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 30 min.
Fryseegnede
Kage:
200 g smør
100 g mørk chokolade
3 æg
200 g sukker
250 g hvedemel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1½ dl mælk
1 dl stærk kaffe
Romessens:
1½ dl rom
1 stang vanilje
¼ dl vand
4 spsk. sukker
Romkugler:
4 spsk. marmelade
(f.eks. abrikos, appelsin, hindbær eller solbær)
100 g mørk chokolade
Pynt:
valgfrit krymmel, kokosmel eller chokolade
- Kage: Skær smør og chokolade i små stykker, og kom dem i en skål. Smelt blandingen over vandbad. Rør æg og sukker sammen.
- Bland mel, kakao og bagepulver sammen.
- Rør den smeltede chokolade sammen med æggene. Sigt melblandingen i, og vend den rundt i æggemassen sammen med mælk og kaffe.
- Kom dejen op i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm) eller en springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen ved 175 grader i 30 min.
- Lad kagen køle af på køkkenbordet, og stil den i køleskabet i et par timer.
- Romessens: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og den tomme stang i en lille gryde, og kog dem sagte med rom, vand og sukker i 5 min. Tag vaniljestangen op inden brug. …
- Romkugler: Bryd kagen i små stykker.
- Smelt chokoladen.
- Ælt kagen med marmelade, smeltet chokolade og romessens (nemmest på røremaskine). Smag evt. massen til med ekstra rom efter smag.
- Tril kagemassen til store eller små kugler, og vend dem i krymmel, kokosmel eller hakket chokolade.
- Opbevar romkuglerne i køleskabet i en lufttæt beholder.