Hjemmelavede OREOS
SPONSORERET indhold

Hjemmelavede OREOS

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Du kan sagtens selv bage de populære amerikanske OREO-kiks - Oreos er amerikanske chokoladesmåkager med cremefyld.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
06. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
30-35 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
Chokoladekager:
175 g hvedemel
3 spsk kakao
1 tsk bagepulver
175 g sukker
¼ tsk salt
125 g smør (koldt)
1 æg
Fyld:
250 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
100 g smør (blødt)
1 spsk cremefraiche (eller fløde)

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Sigt mel sammen med kakao og bagepulver og tilsæt sukker og salt. Hak det kolde smør i (det gøres nemt i en foodprocessor) og saml hurtigt dejen med ægget. Pak dejen ind og lad den hvile 1 times tid i køleskabet.
  2. Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse og udstik den til 60-70 runde kager (4-5 cm i diameter) (eller tril dejen til kugler og tryk dem let flade). Prik dem med en gaffel og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir. Bag kagerne 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist.
  3. Fyld:
    Sigt flormelis og vaniljesukker og pisk det sammen med smør og cremefraiche eller fløde. Pisk cremen luftig med en håndmikser i ca. 3 min. og fyld den i en sprøjtepose.
  4. Læg halvdelen af kagerne med den flade side opad og sprøjt en top creme på hver. Læg de andre kager ovenpå og tryk dem let sammen, så cremen fordeler sig ud til kanten.