Nemt - og meget sundere: Sådan laver du dine egne cup-noodles
De færdigkøbte nuddel-kopper er utroligt populære, men desværre også af svingende kvalitet. Men du behøver ikke gå på kompromis med hverken pris eller kvalitet med dine 'cup-noodles', for du kan sagtens lave dem selv!
Ingredienser
Hjemmelavede cup noodles er en genial frokostløsning for dig, der virkelig vil have det nemt. Det kræver blot, at du har tilgang til kogende vand, når du skal have din frokost.
1 lille gulerod
1 lille håndfuld spirer
4-5 sukkerærter
1 lille stykke spidskål eller hvidkål
1 forårsløg
1 håndfuld tynde nudler
friske krydderurter såsom koriander, mynte eller thaibasilikum
½ tsk god bouillon, enten grøntsags- eller kyllingebouillon.
Sådan laver du hjemmelavet ”cup- noodle”
1. Striml eller snit alle grøntsagerne fint og læg dem sammen med de resterende ingredienser i en varmefast beholder med tætsluttende låg. F.eks. en termokop.
2. Ved frokost hældes kogende vand på. Lad suppen stå med låg på i fem min, hvorefter den er klar til at spise.
TIP
Brug de grøntsager du har ved hånden, og gør dig den ulejlighed at købe en ordentlig bouillon, gerne i pulverform, så opløses den nemmere. Du kan også bruge nudler, der er grovere i det.
Det kræver, at du hælder kogende vand over dem separat, og lader dem stå 5 min, før de sigtes og lægges sammen med resten af ingredienserne, som bliver overhældt med kogende vand.