Hjemmelavet granola med drænet yoghurt
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet granola med drænet yoghurt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

God, sprød og hjemmelavet knas er så meget bedre, end det man kan købe.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
09. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

3 spsk kokosolie (evt. anden smagsneutral olie)
75 g honning
200 g grovvalsede havregryn
50 g kokosmel eller flager
150 g nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler, evt. blandet)
75 g græskarkerner
75 g sesamfrø
2 spsk sukker
evt rosiner, tørrede tranebær eller anden tørret frugt i mindre stykker
tilbehør:
ca 8 dl drænet yoghurt

Sådan gør du:

Varm olien og honningen i en gryde ved svag varme, indtil honningen er smeltet. Bland honning-olieblandingen godt sammen med resten af ingredienserne, og bred granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag granolaen i ovnen ved 180˚ i ca. 20-25 min., indtil den er sprød og gylden. Men hold øje og rør rundt i blandingen fra tid til anden. Får havregrynene først for meget, er den svært at redde. Tag granolaen ud, og lad den køle af.

Herfra kan du tilsætte tørret frugt, rosiner eller andet. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder, når den er blevet helt kold.

Drys granolen på den drænede yoghurt, og servér med det samme.

Prøv også sprøde røsti med spicy ketchup

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/