Hyldeblomstsaft
SPONSORERET indhold

Hyldeblomstsaft

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et af sommerens højdepunkter.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit klein
10. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Til ca. 1½ l ufortyndet saft:
25 hyldeblomstskærme
3 økologiske citroner
1 l vand
500 g rørsukker
citronskiver og et par myntekviste, når saften skal drikkes

Sådan gør du

Ryst hyldeblomsterne en smule, så de er fri for evt. smådyr. Skyl dem ikke, så skyller du smagen væk. Pres saften af 2 citroner, og skær den 3. citron i skiver. Kom hyldeblomsterne i en stor skål sammen med citronsaft og citronskiver. Bring vand og sukker til kogepunktet, og rør i det, indtil sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citronskiver, og lad det afkøle på køkkenbordet. Dæk skålen til med et låg eller med husholdningsfilm, og lad det trække 2-3 døgn på køl.

Sigt saften fra hyldeblomsterne, hæld den på flasker, og opbevar i køleskabet. Hvis du har lavet en ekstra stor portion hyldeblomstsaft, så opbevar det, som I kan drikke inden for 1½-2 uger på køl, og kom resten af saften i små fryseposer i fryseren.

Fortynd saften 1:4 eller efter smag og behag, og kom gerne citronskiver og myntekviste i din kande med færdig saft. 

SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter