Ingredienser
Arbejdstid: ca. 35 min.
Kogetid: ca. 5 min.
Indfrysningstid: 2-3 timer
100 g sukker (50 g + 50 g)
1⁄2 liter piskefløde (1 dl + 4 dl)
75 g valnøddekerner (grofthakkede)
5 æggeblommer (pasteuriserede)
Tilbehør:
Appelsiner (i både)
- Smelt halvdelen af sukkeret til karamel på en pande. Tilsæt 1 dl piskefløde og kog op. Tilsæt valnødder og lad blandingen køle af.
- Pisk æggeblommer med sukker, til det skummer. Rør forsigtigt karamelblandingen i og vend også letpisket flødeskum i.
- Hæld iscremen i en randform og sæt den straks i fryseren i 2-3 timer.
- Tag formen ud og dyp den i varmt vand, læg et fad over og vend isen ud på fadet.
- Sæt fadet i køleskabet ca. 20 min., så isen kan blive lidt blød. Servér appelsinbåde til desserten.