Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin
Foto: Line Thit Klein og Thomas Hergaard | Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin.
Hendes Verden

Opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin

Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin

Hjemmelavet kirsebærsauce er slet ikke så svært at lave. Kirsebærsaucen kan serveres både lun og afkølet.

Af Karen Hare 01.dec.2016 Mad

Hjemmelavet kirsebærsauce

1 stort glas syltede kirsebær (evt. friske surkirsebær)

Et lille stykke limeskal

1 spsk. kartoffelmel

2 spsk. vand eller kirsebærvin

Sådan laver du hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin

1. Et stort glas syltede kirsebær varmes op i en gryde med et lille stykke limeskal. Når den koger, tages den fra varmen. Bruger du friske surkirsebær, udstenes de og koges langsomt op med samme vægt af sukker samt en anelse vand og lidt limeskal.

 

2. 1 spsk. kartoffelmel, der er rørt ud i 2 spsk. vand/kirsebærvin, røres forsigtigt i gryden, til konsistensen er lidt tyndere, end det færdige resultat skal være. Limeskallen fjernes, og saucen køles lidt af.

 

3. Kirsebærsauce serveres lun eller afkølet til is, som frugtsauce på en desserttallerken eller til pandekager, vafler og æbleskiver. 

 

Se opskriften på ris a la mande her

Henter...