Hjemmelavet leverpostej
Foto: Jes Buusmann | Hjemmelavet leverpostej a la mormor
Hendes Verden

Hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej a la mormor

Del på

Hjemmelavet leverpostej bagt i ovn er en af julens favoritter og er bestemt umagen værd.

Af Bente Nissen Lundsgaard 11.dec.2016 Mad

3 TIME 0 MIN.

Leverpostej til 2 store bakker eller flere små

Hjemmelavet leverpostej a la mormor

(2 store bakker eller flere små)
½ kg svinelever
200 g fersk spæk
2 løg
2 æg
1½ tsk. salt
groftkværnet peber
1 tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt nellike
125 g smør
100 g hvedemel
½ l kogende sødmælk


Pynt: evt. 125 g bacon i skiver og 200 g
rensede champignon i kvarte

Tilbehør: rugbrød og syltede rødbeder.

Sådan laver du hjemmelavet leverpostej a la mormor

1. Hak lever, spæk og løg i en foodprocessor. Du kan også få slagteren til at lave en hakket blanding af lever og spæk for dig. Rør æg, salt og krydderier i. 


2. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.

 

SE OGSÅ: Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af tradition

 


3. Smør et par aluforme eller brødforme. Kom levermassen i. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe ca. 1½ time. Hvis du vil pynte leverposten, så steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt.

 

4. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignon. Server med rugbrød og syltede rødbeder.

 

 

SE MERE: Julefrokost: Få de lækre og klassiske opskrifter

 

 

Tip

Du kan give leverpostejen ekstra smag ved at komme 2-3 finthakkede ansjosfileter i.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...