Spinatvafler med laks
SPONSORERET indhold

Spinatvafler med laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hiv vaffeljernet ud af skabet og fyld det med dej til disse lækre og mættende madvafler med spinat, fetaost og lidt laks på toppen.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
16. dec. 2015 | Opskrift | Hjemmet
Vafler til 4 personer, 8 stk.

Ingredienser

Spinatvafler med laks

200 g friske spinatblade (eller frosne, optøede)

1 spsk. smør

3 æg

100 g hvedemel

75 g speltmel (eller grahamsmel)

3 æg

1½ dl mælk

½ dl øl

1 spsk. citronsaft

50 g smør

50 g fetaost

salt og peber

 

Citrondressing:

2 dl skyr (eller græsk yoghurt)

1 spsk. citronsaft

1 tsk. citronskal (økologisk)

300 g laks (røget eller gravad)

 

Drys:

evt. en håndfuld friske basilikumblade

Sådan laver du spinatvafler med laks

1. Skyl spinaten, og hak den groft. Tør bladene godt, og kom dem på en varm pande med lidt smør, og steg i et par min., til de netop falder sammen. Tag dem af varmen.

 

2. Rør æg, hvedemel, speltmel, øl og citronsaft godt sammen. Tilsæt smeltet smør, smuldret fetaost, salt og peber, og til sidst spinatbladene.

 

3. Varm vaffeljernet godt op, smør det med lidt smeltet smør og kom ca. 1 dl dej på. Bag vaflen gylden og sprød i ca. 5 min. Fortsæt med resten af dejen.

Citrondressing:

 

4. Rør en dressing af skyr, citronsaft og -skal, og smag til med salt.

 

5. Servér de nybagte spinatvafler med en klat citrondressing og lidt laks brudt i mindre stykker. Pynt evt. med basilikum.

 

SE OGSÅ: Lune hasselnøddevafler

SE OGSÅ: Hashbrown-vafler med stenbiderrogn

SE OGSÅ: Vafler med banansmag