Hjemmetlavet nougatis med chokoladesauce
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet nougatis med chokoladesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
21. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

Hård nougat:
100 g hakkede hasselnødder el. mandler
100 g flormelis
Parfait:
6 past. æggeblommer (3 bægre)
90 g sukker
korn af 1 vaniljestang
½ l piskefløde
Tilbehør:
jordbær og melon
Nem chokoladesauce (4 pers.):
1 dl vand
½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade

  1. Rist nødderne på en tør pande. Smelt flormelis i en tykbundet gryde, til det er gyldent, og kom de lune nødder i. Smør massen ud på bagepapir på en bageplade. Når den er stivnet, knuses den f.eks. med en kagerulle eller i en foodprocessor.
  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum.
  3. Vend den hårde nougat i æggemassen, og vend flødeskummet i. Frys mindst 4 timer.
  4. Nem chokoladesauce: Kog vand og fløde op. Smelt chokoladen heri under omrøring. Tag gryden fra varmen, når saucen er jævn. Server chokoladesaucen til isen sammen med frugt i tern.