Hjertemarengs med ingefær
SPONSORERET indhold

Hjertemarengs med ingefær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusman
11. feb. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 pers.

Ingredienser

3 æggehvider
2 ½ dl sukker
3 spsk. kogende vand
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vineddike
1 spsk. majsstivelse
100 g revet rå marcipan
Desuden:
3 blade husblas
300 g hindbær
1 dl vand
1 dl sukker
2 dl piskefløde
Pynt: evt. usprøjtede rosenblade

  1. Pisk æggehviderne stive. pisk sukkeret i lidt ad gangen og herefter det kogende vand. Kom ingefær, vineddike, majsstivelse og marcipan i, og pisk kort.
  2. Tegn hjerter på bagepapir (ca. 10 stk.), og fordel marengsmassen herpå. Bag dem i ovnen ved 150 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min. Afkøl bundene i den slukkede ovn.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog hindbærrene op i 1 dl vand i 3-4 min., og pres det gennem en sigte. Kog saften op igen sammen med sukkeret. Tag gryden fra varmen. tag husblassen op af vandet, og kom den straks i den koghede hindbærsaft, så den smelter. Køl denne blanding af, til den kun lige er lun. pisk fløden til skum, og vend hindbærmassen i, uden at det blander sig helt. fordel det over bundene. pynt evt. med usprøjtede rosenblade.