Opskrift på honningbomber
SPONSORERET indhold

Honningbomber - julens bedste honningkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag selv de lækreste honningbomber. Dejen er rullet med fyld af appelsinmarmelade, marcipan og rosiner. Lad de færdigbagte kager hvile i en frysepose i mindst én dag, så bliver de ekstra saftige og smager skønt flækket og smurt med smør.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
13. nov. 2017 | Opskrift | Hjemmet
12 stk. | Total: 30 min

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: mindst 2 timer + 1 dag
Bagetid: 30 min.

Dej:
400 g honning
2 tsk. potaske
2 spsk. vand
2 æggeblommer
200 g hvedemel
200 g rugmel
2 tsk. hjortetaksalt
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt anis
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike

Fyld:
200 g marcipan
200 g appelsinmarmelade
50 g rosiner

Sådan bager du honningbomber

1. Lun honningen i en gryde til ca. 35 grader, og tag den af varmen.

2. Rør potasken ud i vand, tilsæt æggeblommerne, og rør det i honningen.

PRØV OGSÅ: Abeskøn kage: Monkey bread 

3. Bland de to slags mel med hjortetaksalt og krydderier, og rør det i honningblandingen, til dejen er glat og blød. Læg dejen i en frysepose i køleskabet i mindst 2 timer og gerne til næste dag.

4. Riv marcipanen groft, og rør den sammen med marmelade og rosiner.

5. Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et kvadrat på 30 x 30 cm, ca. ½ cm tyk. Smør marcipanblandingen på dejen, og helt ud til tre af kanterne. Lad den bageste kant være uden fyld i ca. 1 cm's bredde.

 

PRØV OGSÅ: Tigerroulade med appelsincreme

6. Rul dejen sammen som en roulade, og skær den i 12 lige tykke skiver. Læg dem i cylindriske forme (på ca. 9 cm, se tip) på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 160 grader varmluft i ca. 30 min. Tjek med et træspyd, om de er gennembagte, og lad dem afkøle på en rist.

7. Pak bomberne i fryseposer med et stykke bagepapir imellem hver, og opbevar dem et mørkt og køligt sted (ikke køleskab).