Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge-/stegetid: ca. 40 min.
2 stk. kyllingebryst og/eller -lår med skind
lidt salt og friskkværnet hvid peber
200 g jordskokker
1 sprødt rødt æble
1 dl mayonnaise
3-4 stilke frisk estragon
4 skiver hvedebrød
Tilbehør: et lille bundt bredbladet persille
Pynt: lidt frisk estragon
- Sprødt kyllingeskind:
- Hiv forsigtigt skindet af de rå bryster eller lår. Skær skindet ud i 6-8 stykker, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Stræk skindet så meget ud som muligt. Læg et stykke bagepapir ovenpå. Sæt f.eks. et ovnfast fad over, så skindet ligger helt fladt.
- Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader, og bag skindet sprødt i 15-20 min.
- Hønsesalat:
- Læg kyllingebryst eller -lår i en gryde, krydr med salt, og hæld lidt vand ved. Damp kødet under låg i ca. 30 min., til det er færdigt. Lad det køle af. Riv kyllingekødet i mindre stykker.
- Skær skrubbede jordskokker i små terninger, og kog dem i ca. 3 min. i kogevandet fra kyllingen, til de er tilpas møre. Lad dem dryppe af, og afkøl dem.
- Bland hønsesalaten af koldt kyllingekød, kogte jordskokker, små stykker rå æble og mayonnaise smagt til med lidt friskhakket estragon, salt og peber.
- Anret hønsesalaten på brødskiver med persilleblade. Kom sprødt kyllingeskind og estragon på toppen. Servér straks.