Rabarber
SPONSORERET indhold

Hot rabarber-chili-gele

Smager godt til alt med ost og lette kødretter.

Foto: VKStockimage
25. maj. 2015 | Opskrift | BoligLiv


HOT RABARBER-CHILI-GELE

Tid: ca. 45 minutter + afkøling

(ca. 3 dl)
4 stilke rabarber
2 fed hvidløg
1 tsk. ingefær
1 tsk. grøn chili
1 tsk. rød chili
1 stængel citrongræs
1 tsk. blandede, hele, tørrede krydderier, f.eks. koriander, anisfrø, kanel, nellike
½ dl vand
1 dl æbleeddike
1 dl sukker
1 tsk. agar-agar
atamon

1. Rengør rabarberne, og skær dem i små stykker. Pil og hak hvidløg.

2. Hak ingefær, chili og citrongræs, og hæld det i en gryde med rabarber, hvidløg, krydderier, vand, eddike og sukker.

3. Kog det op, og lad det simre i 30 minutter. Si saften, og jævn med agar-agar.

4. Skold glassene, og skyl dem i atamon. Hæld geleen på glas, og stil dem koldt. Den kan holde op til et par uger i køleskab.


Agar-agar hvabehar?
Agar-agar er et vegetabilsk geleringsprodukt fremstillet af tang. Det er lige så let at arbejde med som husblas. De gelerede produkter stivner først, når de kommer i køleskab.


► SE OGSÅ: 6 lækre opskrifter med rabarber

► SE OGSÅ: 3 lækre opskrifter med blommer

► SE OGSÅ: 7 klassiske desserter