Hummer med bearnaise, blomkålssalat og kartofler
SPONSORERET indhold

Hummer med bearnaise, blomkålssalat og kartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skaldyr serveres ofte som forret eller frokost, men kan sagtens fungere som hovedret sammen med lækkert tilbehør. Her har vi grillet 2 hele hummere, men du kan også bruge hummerhaler.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
26. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min. (når hummeren købes kogt)
Kødet er fryse-egnet
2 hele hummere (eller 4 hummerhaler, fås kogte på frost – se også boks længere nede)
Saltkogte kartofler:
5 spsk fint salt
1 liter vand
1 kg kartofler (skrubbede)
Grønsager:
½ blomkål (rå, fintsnittet)
2 spsk citronsaft
2 spsk persille (hakket)
1 grønt salathoved (delt i blade)
4-5 tomater (både)
Bearnaisesovs:
4 æggeblommer
3 spsk citronsaft + 2 spsk vand
150 g smør (smeltet)
salt og friskkværnet peber
2 spsk friske estragonblade
Tilbehør: citronbåde

  1. Læg hummerne på et bræt med rygskjoldet opad og flæk dem med en skarp kniv. Fjern mavesækken (den lille blære ved øjnene) og tarmen (en sort streng) i halen. Det grønne (lever) og koralrøde (rogn) smager godt.
  2. Knæk kløerne med en nøddeknækker eller ved at banke på dem. Det er rart at have en hummergaffel, som kan komme ind i alle kroge. Den behøves ikke, hvis man kun serverer den kødfulde hale.
  3. Kog kartoflerne med salt i ca. 20 min., til de er møre. Bland blomkål, citronsaft og persille.
  4. Bearnaise-sovs:
    Pisk æggeblommer, citronsaft og vand sammen i en skål over vandbad, til det er cremet. Pisk lidt af smørret i dråbevist og derefter resten. Smag til med salt, peber og estragon.
  5. Servér hummer med sovs, kartofler, blomkålssalat, salatblade og tomat- og citronbåde.