SPONSORERET indhold
Hummer med bearnaise, blomkålssalat og kartofler
Skaldyr serveres ofte som forret eller frokost, men kan sagtens fungere som hovedret sammen med lækkert tilbehør. Her har vi grillet 2 hele hummere, men du kan også bruge hummerhaler.
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min. (når hummeren købes kogt)
Kødet er fryse-egnet
2 hele hummere (eller 4 hummerhaler, fås kogte på frost – se også boks længere nede)
Saltkogte kartofler:
5 spsk fint salt
1 liter vand
1 kg kartofler (skrubbede)
Grønsager:
½ blomkål (rå, fintsnittet)
2 spsk citronsaft
2 spsk persille (hakket)
1 grønt salathoved (delt i blade)
4-5 tomater (både)
Bearnaisesovs:
4 æggeblommer
3 spsk citronsaft + 2 spsk vand
150 g smør (smeltet)
salt og friskkværnet peber
2 spsk friske estragonblade
Tilbehør: citronbåde
- Læg hummerne på et bræt med rygskjoldet opad og flæk dem med en skarp kniv. Fjern mavesækken (den lille blære ved øjnene) og tarmen (en sort streng) i halen. Det grønne (lever) og koralrøde (rogn) smager godt.
- Knæk kløerne med en nøddeknækker eller ved at banke på dem. Det er rart at have en hummergaffel, som kan komme ind i alle kroge. Den behøves ikke, hvis man kun serverer den kødfulde hale.
- Kog kartoflerne med salt i ca. 20 min., til de er møre. Bland blomkål, citronsaft og persille.
- Bearnaise-sovs:
Pisk æggeblommer, citronsaft og vand sammen i en skål over vandbad, til det er cremet. Pisk lidt af smørret i dråbevist og derefter resten. Smag til med salt, peber og estragon. - Servér hummer med sovs, kartofler, blomkålssalat, salatblade og tomat- og citronbåde.