Hurtig pulled pork med  tacos og spicy jordbærsalsa
Foto: Stine Christiansen/Skovdal
ALT for damerne

Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa

Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa

Saftigt, langtidsstegt svinekød serveret med bløde tacosog den syrligtsøde salsa smager af sol og sommer under varmere himmelstrøg. Der bliver cirka 16 tortillaer.

Af Mette Helbæk 11.jul.2017 Mad

Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa til 4 personer

Pulled pork:
4 tykke svinenakkekoteletter (det er vigtigt, du bruger den fedtmarmorerede svine-nakke og ikke almindelige koteletter)

Marinade til pulled pork:
2 spsk honning
1/2 dl tamari eller sojasauce
2 spsk tomatpure
2 spsk æblecidereddike
2 fed hvidløg, revet fint
1 tsk stødt cayennepeber
2 tsk cajunkrydderi (alternativt stødt, sød paprika)

Majstortillaer:
160 g hvedemel
160 g majsmel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
4 spsk olie
1¾ dl vand

Salsa:
500 g jordbær, skåret i fine tern
2 forårsløg, fintsnittede
1 bdt/1 potte koriander,
grofthakket
2 lime, saften af
½-1 rød chili, fintsnittet

Tilbehør:
2 lime skåret i halve

Sådan laver du Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa

Pulled pork: Rør alle ingredienser til marinaden sammen, og smør koteletterne godt ind i den. Du kan lade koteletterne hvile på køl nogle timer for ekstra smag, eller straks lægge dem i et ildfast fad. Sørg for, at al marinaden kommer ned i fadet også.

 

Hæld vandet ved, og dæk fadet grundigt til med sølvpapir. Sæt fadet i ovnen ved 150 grader varmluft i 1,5-2 timer, til kødet er så mørt, at det er blevet trevlet. Hold undervejs øje med, om der skal lidt mere vand til, fadet må ikke koge tør. Lad koteletterne køle lidt af, og lav så kødet til strimler ved hjælp af to gafler. Sørg for at mase kødet rigtig godt og grundigt ind i stegeskyen fra bunden af fadet.

Majstortillaer: Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt olie og vand, og ælt det hele godt sammen. Del dejen i 3-4 stykker, og rul dem milimetertyndt ud – så tyndt du kan. Stik runde pandekager ud af dejen med en lille skål eller brug en udstikker, hvis du har sådan en.

 

Bag tortillaerne på en varm, tør stegepande, til de er let gyldne. Det tager ca. 2 minutter på hver side. Pres lidt ned på tortillaerne med en palet eller en ske, mens de ligger på panden, så de bliver jævnt bagt. Læg de færdige tortillaer mellem to let fugtede viskestykker, så holder de sig bløde og lune.

Salsa: Rør alle ingredienser sammen, og smag til med chili.

Sæt tortillaer, salsa og pulled pork på bordet, og lad gæsterne hjælpe sig selv med at samle de tre ting til små, lækre hapsere. Pres lime ud over efter smag.


PRØV OGSÅ: Salat med jordbær, balsamico og hyld 

Læs alt om Pulled pork Svin Hovedret
Henter...