Koldthævet hurtigbrød
Foto: Line Thit Klein | Nemt langtidshævet brød, som du lader stå natten over i køleskabet, inden du bager det.
ALT for damerne

Koldthævet brød

Nemt & lækkert: Sådan bager du hurtigbrød

Et dejligt og nemt brød, som hurtigt kan smækkes sammen aftenen forinden, og som så passer sig selv i køleskabet natten over. Spice det op ved at tilsætte sesamfrø, hørfrø eller solsikkekerner.

Af Cecilie Sofie Svensson 16.maj.2017 Mad

45 MIN.

1 koldthævet brød

5 dl vand
1 lille kugle gær – på størrelse med en hasselnød
1 spsk salt
1 spsk honning
800-900 g hvedemel

Sådan laver du langtidshævet brød:

1. Rør gær, salt og honning ud i vandet, og tilsæt melet. Start med de 800 g, dejen skal have konsistens som en tyk havregrød, så der kan tilsættes lidt mere mel, hvis det bliver nødvendigt.

2. Lad dejen hæve i en olieret skål på køl i mindst 8 timer, gerne natten over.

3. Lemp dejen forsigtigt ud på en bageplade belagt med bagepapir, og form den med våde hænder. Lad dejen efterhæve 1 times tid ved stuetemperatur, og bag herefter brødet ved 225˚ i ca 30-40 min., indtil det er mørkt gyldent og sprødt.

4. Lad brødet køle af på en rist. Server brødet med 2-3 gode oste, f.eks. en gedeost, en god brie og en fast ost.

Prøv også: Røræg med pancetta og purløg

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

Læs alt om Brød Bageopskrifter
Henter...