SPONSORERET indhold
Hvid chokolade-rabarbertrifli
(6 personer)
Ingredienser
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 2½ time, heraf arbejdstid: 1 time
1⁄2 stang vanilje
250 g rabarber skåret i 1 cm tykke skiver
250 g hindbær
150 g sukker
Hvid chokolademousse:
200 g hvid chokolade, gerne Lindts, Valrhona eller Odense blokchokolade
6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
2 spsk. flormelis
1 blad husblas
1 dl piskefløde
Desuden:
12-18 makroner
- Skrab kornene ud af vanilje stangen. Kog rabarber, hindbær, sukker og tom vaniljestang op i en gryde ca. 5 min. Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
- Knus makronerne, og fordel dem i portionsglas. Fordel rabarberblandingen over.
- Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn.
- Pisk æggeblommerne med flormelis og udskrabede vaniljekorn, til det er cremet. Rør chokoladen i.
- Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
- Smelt den knugede husblas i mikroovn eller over vandbad. Rør lidt af chokolademassen i.
- Rør husblassen i chokolademassen.
- Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
- Fordel moussen over rabarberblandingen. Man kan også lægge makroner, rabarberblanding og mousse i flere lag i stedet.
- Lad desserten stå i køleskabet en times tid.