Hvid chokolade-rabarbertrifli
SPONSORERET indhold

Hvid chokolade-rabarbertrifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: MIkkel Adsbøl
15. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(6 personer)

Ingredienser

Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 2½ time, heraf arbejdstid: 1 time
1⁄2 stang vanilje
250 g rabarber skåret i 1 cm tykke skiver
250 g hindbær
150 g sukker
Hvid chokolademousse:
200 g hvid chokolade, gerne Lindts, Valrhona eller Odense blokchokolade
6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
2 spsk. flormelis
1 blad husblas
1 dl piskefløde
Desuden:
12-18 makroner

  1. Skrab kornene ud af vanilje stangen. Kog rabarber, hindbær, sukker og tom vaniljestang op i en gryde ca. 5 min. Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
  2. Knus makronerne, og fordel dem i portionsglas. Fordel rabarberblandingen over.
  3. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn.
  4. Pisk æggeblommerne med flormelis og udskrabede vaniljekorn, til det er cremet. Rør chokoladen i.
  5. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
  6. Smelt den knugede husblas i mikroovn eller over vandbad. Rør lidt af chokolademassen i.
  7. Rør husblassen i chokolademassen.
  8. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
  9. Fordel moussen over rabarberblandingen. Man kan også lægge makroner, rabarberblanding og mousse i flere lag i stedet.
  10. Lad desserten stå i køleskabet en times tid.