Hvid chokolademousse med syltede jordskokker
Prøv grøntsager i desserten – det smager overraskende godt.
Ingredienser
Kogetid: 5 min.
Tilberedning: 30 min.
På køl: 4 timer.
Hvid chokolademousse:
150 g hvid chokolade (grofthakket)
+ ekstra til pynt
2½ dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
Syltede jordskokker:
5 dl æblemost
½ vaniljestang, kornene heraf
75 g sukker
150 g jordskokker, skrællet og skåret i mindre stykker eller skiver
Pynt:
1 spsk frysetørret bær
mynte
Sådan gør du
Hvid chokolademousse:
Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommer luftige med sukker, og rør smeltet chokolade i.
Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.
Fordel moussen i portionsskåle. Stil den på køl 4 timer.
Syltede jordskokker:
Kog æblemost, vanilje og sukker ind til en sukkerlage, og hæld den over de skrællede jordskokker. Afkøl de syltede jordskokker i køleskabet.
Server chokolademoussen med høvlet hvid chokolade, syltede jordskokker, frysetørret bær og mynte.
PRØV OGSÅ: Chokolademousse med mangosalat
PRØV OGSÅ: Bagte jordskokker med oliven, kapers og citron-hvidløgscreme
PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse