Hvid chokolademousse med syltede jordskokker
SPONSORERET indhold

Hvid chokolademousse med syltede jordskokker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv grøntsager i desserten – det smager overraskende godt.

Af: Franz Maurice Scott Lundby
26. feb. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Kogetid: 5 min.
Tilberedning: 30 min.
På køl: 4 timer.

Hvid chokolademousse:
150 g hvid chokolade (grofthakket)
+ ekstra til pynt
2½ dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker

Syltede jordskokker:
5 dl æblemost
½ vaniljestang, kornene heraf
75 g sukker
150 g jordskokker, skrællet og skåret i mindre stykker eller skiver

Pynt:
1 spsk frysetørret bær
mynte

Sådan gør du

Hvid chokolademousse:
Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommer luftige med sukker, og rør smeltet chokolade i.

Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.

Fordel moussen i portionsskåle. Stil den på køl 4 timer.

Syltede jordskokker:
Kog æblemost, vanilje og sukker ind til en sukkerlage, og hæld den over de skrællede jordskokker. Afkøl de syltede jordskokker i køleskabet.

Server chokolademoussen med høvlet hvid chokolade, syltede jordskokker, frysetørret bær og mynte.


PRØV OGSÅ: Chokolademousse med mangosalat

PRØV OGSÅ: Bagte jordskokker med oliven, kapers og citron-hvidløgscreme

PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse