Hvid luksus lagkage
SPONSORERET indhold

Hvid luksus lagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den hvide chokoladelagkage kan pyntes med årstidens frugter, som passer til den honningagtige hvide chokoladesmag.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
29. feb. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(8 stk)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Fryse-egnet


100 g blødt smør
170 g sukker (2 dl)
3 æg (mellem)
100 g hvid chokolade
150 g kvark naturel
saft og revet skal af 1 citron (usprøjtet)
150 g mel (2½ dl)
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver


Fyld og pynt:
3 dl piskefløde
2 spsk sukker
ca. 200 g bær (f.eks. hindbær eller jordbær)
100 g hvid chokolade
50 g mørk chokolade

  1. Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i ét ad gangen.
  2. Smelt chokoladen og rør den i æggemassen sammen med kvark samt skal og saft fra citronen.
  3. Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og vend det i. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 175 grader i 40 min. Lad den svale, før den deles til 2 bunde.
  4. Pisk fløden til let skum og pisk sukker i. Fordel lidt af flødeskummet mellem bundene sammen med hele eller delte bær, f.eks. jordbær, hindbær eller lignende.
  5. Fordel smeltet hvid chokolade over øverste bund. Sprøjt striber af mørk chokolade på den hvide chokoladeglasur og træk striber i den med en lille kniv.
  6. Sprøjt flødeskum i kanten og pynt evt. med bær.